Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Britney Spearsin hiustyyli muuttui

Aikoinaan naiskauneuden ikonit olivat blondeja. Lyhyillä, puolipitkillä tai pitkillä hiuksilla varustetut naiset julkisuudesta muistetaan niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Vielä Miss Suomi-kisojen menettäessä ajan myötä hohdokkuutensa, ovat vaaleahiuksiset naiset tulleet edelleenkin valituksi useammin kuin ristiveriset tai tummat kilpailijat. Pop-musiikissa on trendi ollut samanlainen, onhan 80-luvulla eräs suurta suosiota niittänyt ja edelleenkin hiteistään muistettu artistikin nimeltään Blondie. Sattumaako? Enpä usko. 

Amerikkalaisen pop-musiikin kirkkain nuorisoidoli on 2000-luvulla tietenkin Britney Spears, jonka tyylistä ja hänen edustamistaan arvoista on syntynyt varsin selkeärajainen stereotyyppi ja nimestäkin käsite. Laulajatar on noussut symboliksi kaikelle pinnallisuudelle ja aitojen tunteiden sijasta tuotekehityksen menetelmiin nojaavalle, listaykkösiä sieluttomalta liukuhihnalta kehittävälle amerikkalaiselle musiikkiteollisuudelle. 

Viime lauantaina Twitter suorastaan räjähti kun laulajatar kohahdutti kuvallaan - jälleen kerran. Bruneteksi hiuksensa värjännyt platinablondi oli monelle järkytys jo vuosi sitten samoihin aikoihin, mutta ilmiön arveltiin olevan kokeilullinen. Nyt ruskea väri on palannut Britneyn kutreille. Kenties jäädäkseen?

Britney on värjännyt hiuksensa ruskeiksi muutamaa kertaa aiemminkin vuosien mittaan, mutta merkitystä tai syytä ei ole löydetty. Onko kyseessä yksityiselämän ilosanoma vai kenties henkilökohtainen hätähuuto?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa