Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Yksi syy, jonka vuoksi miehet pettävät ja jättävät rakastamansa naiset

On yksi asia, jota naiset eivät tiedä. Se on se, että miehet lähtevät, vaikka rakastaisivat naistaan.

Miehillä on asiasta kamala olo, mutta he tekevät sen silti. He keräävät rohkeutensa ja lähtevät. Muitakin syitä toki on, mutta haluan kaikkien naisten ymmärtävän tämän: Mies lähtee, koska nainen ei ole henkisesti läsnä.

Nainen voi olla töissä, zumbaamassa, shoppailemassa, katsomassa telkkaria, tyttöjen illassa... missä milloinkin. Hän ei luultavasti ole huono tai paha ihminen. Hän voi olla loistava äiti, joka pitää perheestään huolta, mutta hän pitää miestään itsestäänselvyytenä.

Voit suuttua tästä tai loukkaantua tai olla välinpitämätön, mutta muista, että miehesi ei ole sinun omaisuuttasi. Hän ei ole sinulle mitään velkaa, vaan sinä ansaitset oikeuden olla hänen kanssaan. Päivä päivältä, hetki hetkeltä.

Hänen täytyy tuntea, että sinä olet läsnä hänen elämässään. Hän haluaa, että oikeasti kuulet ja ymmärrät, mitä hän puhuu sen sijaan, että vain nyökkäilet, hymähtelet tai tuhahtelet.

Hän haluaa, että haluat häntä, kourit kosketuksen sijaan.

Hän toivoo, että eläisi oikeasti eikä olisi vain olemassa. Se on kaikista puoleensavetävin ominaisuus, joka voi olla. Naisunionin ja hyväntekeväisyysjärjestön jäsenyys avasivat silmäsi sukupuolesi sekä maailman ongelmille, samalla ummistit silmäsi hänelle. Miksi?

Justice Schanfarber kehottaa naisia tsemppaamaan: kuuntelemaan miehensä ajatuksia, osoittamaan fyysistä aggressiivista intohimoa, katsomaan ylistävän ihailevasti, kertomaan, että kaikkien vuosien jälkeen hän tietää kuka hänen miehensä on eikä usko että voisi tunteakaan häntä enää paremmin.

Schanfarber ei vaadi naista jättämään miestään joka päivä rauhaan, vaan ainoastaan pitämään kunnioittavaa etäisyyttä henkisesti.

”Tiedän, että kaikilla on kiire yhä tiiviimpään suhteeseen ja tuntuu, ettei tällaisessa ole mitään elämystä. Mutta miten olisi vaikka viisi minuuttia joka päivä? Pystytkö siihen?”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voihan elämän kevät - ei sitten tullut mieleesi miksi naiset ovat kautta aikojen kestäneet miehiään, jotka ovat pitäneet itsestään selvyytenä että nainen palvoo, vaikka ei olisi ensimmäistäkään palvomisen aihetta:)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Ovathan miehetkin ihailleet naisia joissa ei ole mitään ihailemista. Tasoissa ollaan, arvelisin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei olla, herrasmies ei kirjoita noin :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Mitä tarkoittaa? Valehteleeko herrasmies, vai jättää totuuden kertomatta?

Minun mielestä aito rakkaus on teeskentelyä, kun teeskentely loppuu loppuu rakkauskin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Jättää totuuden kertomatta.

Minun mielestäni aito rakkaus voi olla ainakin kahdenlaista, kiintymyksen syventämää ja/tai sitä huikaisevaa tunnetta että on mielettömästi rakastunut ja että sai sen tunteen elämässään kokea.

Käyttäjän SannaLappi kuva
Sanna Oksman Vastaus kommenttiin #5

Aitoa rakkautta on olemassa, kun sen vain haluaa itse nähdä! Sitä on joka puolella, kun vain avaa silmänsä ja itse voin henkilökohtaisesti kertoa, että joka päivä pyrin sitä levittämään sanomaa välittämisestä ja rakkaudesta muillekin kuin perheelleni. :)

Toki, jos rakkauden ja seksuaalisen kanssakäymisen yhdistää aina toisiinsa, ni voisi sanoa, että rakkaus on kadonnut maailmasta, mutta rakkaus on kaikkea muutakin.

Se on välittämistä, auttamista ja huolenpitoa nimenomaan pyyteettömästi. :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #5

Ari taidat olla hiukan harhapoluilla. Aito rakkaus on aitoa joka suhteessa. Nainenkin odottaa välittämistä ja läsnäoloa, mutta myös tilaa omille asioille. Ollaan yhdessä ja ollaan erikseen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #4

>#4/SN:

Kuulin kerran lausahduksen: "Herrasmies tekee hävyttömiä ehdotuksia myös rumille naisille."

Tosin en ole nähnyt määritelmän levinneen laajemmalti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #13

Tämän jatkoa lie:"Herrasmies yrittää aina."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rakastunut ei jätä rakastettuaan vaan jättäjä on hän joka ei rakasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se varmaan aina noin mene, ajatkin ovat muuttuneet siitä kun naisen piti taloudellisistakin syistä kestää melkein mitä vain - enkä muuten edes ole millään lailla feministi:

https://www.youtube.com/watch?v=IQlehVpcAes

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tänäänkin on niitä naisia, jotka ovat miestensä kanssa vain taloudellisista syistä, vaikka inhoavat ja suorastaan halveksivat, mutta eivät voi olla ilman miehen rahoja. Naisilla voi olla olemattomat eläkkeet, eivät tulisi toimeen.
En ole niitä naisia, mutta tiedän heitä olevan.

Käyttäjän SannaLappi kuva
Sanna Oksman

Aivan mahtava kirjoitus ja minä olen jo jonkinaikaa sitä kuuluttanut ääneen, että miehen pitää saada olla mies ja naisen nainen! Meillä laskuja maksaa molemmat, ruokaa tekee molemmat, kotia ja lapsia huoltaa molemmat, mutta mies saa olla mies! Ihmekös tuo, jos naisilla himot hyytyy suhteessa, kun miehestä tulee heidän käskyjen myötä tohveli. Onhan oma äiti opettanut, että pistä tekemään, kun meille ei niin ollut eläkä missäännimessä päästä sitä minnekään, kun pettämäänhän se menee niin kuin meidänkin aikoihin kaikki ukot.

Hyvässä ja antoisassa suhteessa ei ole tarvetta alkaa kenenkään pätemään vaan molemmat ovat saman arvoisia vaikka tekevät eriasioita.

Kuulutan sen perään, että miksi isompien lasten hoito ei voisi olla yhtä arvokasta kuin vauvan hoito?

Miksi auton korjaaminen ei voisi olla yhtäkuin kodin suursiivous?

Entäs, kun nainen pesee ikkunat ja mies koppaa lapset hassuttelemaan siksi aikaa etteivät ole jaloissa pyörimässä?

Vika on meissä naisissa, kun emme vain huomaa, että ehkä miehet kuitenkin lopulta tekevät enemmän kuin huomaammekaan vaan me naiset olemme ainoat jotka tekevät siitä numeron vaikka kaiken kuuluisi olla sitä yhteistä normaalia arkea. :)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Syyllisten etsiminen on niin perinpohjaisen turhanpäiväistä hommaa. Naiset ja miehet ovat ihmisiä. Vähän erilaisia. Varmaan onneksi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Juuri noin. Hyviä ajatuksia ja vievät eteenpäin.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Melkein aina on jättäneet naiset, mutta ei tienneet minun halunneen heidän jättävän. Ihan ensimmäinen jätti vaikken halunnutkaan. Sitten olin jo oppinut. Se joka jättää, voittaa, tai luulee voittaneensa, koska toinen halusi tulla jätetyksi. Pienempi vaiva on laittaa toinen tekemään. Kuitenkin ihan sama peli, kumpikin häviää. Homma ei toiminut.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Olin kuvitellut, että nuukuuttaan miehet käyvät vieraissa eli jotta oma säästyy. Sitten luin, että se johtuu geeneistä:
On olemassa verisuoniston paineisiin liittyvä geeni, joka on avainasemassa uskottomuusasiassa. Tätä geeniä on todettu olevan 17 eri pituutta. Ne miehet, joilla nämä geenit ovat pisimpiä, ovat alttiimpia menemään naimisiin ja todennäköisesti olemaan puolisoilleen uskollisempia kuin lyhytgeeniset.
http://xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kamin1_400.h...

PS. Tässä geeni ei ole metafora.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

En se minä ollut, se oli Pirkka, eiku geeni. Ehkä voisi myös itse ajatella.

Eräs nainen sanoi siitä tavaran kulumisesta sellaista, että käytössä se vain karaistuu. Oli ajatellut niin, että limakalvot paksuuntuu eikä niin herkästi kipeydy hankauksesta. Varsin uskottavalta kuulosti. Sitten on vielä ne lantiopohjalihakset. Treeni tekee hyvää.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa