Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Apinoi_ja kapinoi

Teihin ollaan kuulkaas nuoret taas hyvin, hyvin pettyneitä.

Kaikki. 

And by "kaikki", I mean many, many people. All of them lived a rebellious age of Rock and/or Roll, and by "and/or", I wish to include all forms of alternative rock. Paitsi tietenkään niitä joista alkoi "nykymeininki" ja siksi kuten alamäkeen ainakin, on asetuttava ensin tukevasti sen huipulle. 

Palkittu rock-valokuvaaja Juha Metso on huomannut aikojen muuttuneen ja ainahan ne oman elämän huippuvuosista muuttuvat vain huonompaan. Saammekin nyt uudenlaisen tulkinnan nuorison viallisuudesta, millainen Elämän Kova Ydin on jäänyt nousevalta sukupolvelta oivaltamatta: 

"– Kun 1970–80-luvuilla kävi bändien takahuoneissa, äijät olivat totaalisen sekaisin. Nykyään kun sinne menee, he syövät saakeli kasvisburgereita ja laskevat rasvaprosenttia. He tekevät muovista, laskelmoitua musiikkia, joka ei ole kiinnostavaa. Siinä ei ole mitään vaaran tuntua. "

Mielipiteitä voi pitää mielessään, etenkin jos jostain syystä sallivuutta erilaisuudelle on aika vähän. Ehkäpä vaaran tuntua ei ollut siinäkään, että Beatles innostui joogasta ja meditoinnista, ryhtyivät kasvissyöjiksi ja Paul & Linda McCartney tekivät eläinoikeustyötä hyvin samanlaisella intohimolla, josta John & Yoko Lennon olivat ihmisoikeusteemojen puolella tunnettuja?

Ilmeisesti The Beatles Anthology-dokumentissa George Harrisonin kritiikki aikansa festaritoisinnoista "It was just a bunch of kids on dope", tuskin kertoisi Juha Metsolle mitään oivaltamisen arvoista elämästä, elämyksistä, ymmärryksestä tai niistä ajassaan elävistä muodoista, joilla sukupolvi kerrallaan syntyvät hämmentävillä vaikutteilla ja omaleimaisella viimeistelyllä myös kulttuurilliset sinetit ilmaisullisen taiteen vaiheisiin? 

Ihanteensa kullakin, mutta jos haluaa omilleen rauhan, kannattaisi varautua olemaan vähemmän voittamaton.

Go home, Juha Metso! 

Varmaan tajuaa. 

Ai niin, mutta tuskin käyttää nettiä, paras musiikki kun löytyy suoratoiston sijaan vinyyleiltä ja jäi sinne ikuisiksi ajoiksi...kas niin kuolee rock n' roll, vaihtoehtoja kun ei sallittu, vaan kyseessä oli ulkoisiin puitteisiin takertunut näytelmä...

...tai no, oli ainakin joilleikin sitä aikanaan kuvanneista (pun maybe intented).   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa