Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuvataide

Aitoa eteläpohjalaista elämänmenoa

Kun Helsinki hiljenee kesällä, maaseutu alkaa elää. Kulttuurikin kukoistaa. Kotimaan matkailua harrastava voi kokea Suomen kesässä yllättäviä, hienoja elämyksiä, jos pitää silmänsä auki.

Lapuan taidemuseossa viikonloppuna avattu Heikki Mäki-Tuurin taidenäyttely on helmi kesänäyttelyiden joukossa. Se on myös hyvä esimerkki siitä, että pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin on elämää; paljon päteviä ja persoonallisia taiteilijoita, jotka tuskin koskaan ylittävät valtakunnallista uutiskynnystä.

Kuvataide ja musiikki

Kuvataidekriitikko lienee pihalla generatiivisesta musiikista, kuva 1. Geneettisestä materiaalista generoitua musiikkia löytyy vuosikymmenten takaa, myös netistä. Minultakin löytyy Pekka Toloselta saatu C-kasetti vuosisadan alusta.

SUOMALAISEN JÄÄKIEKON KAUNISTUMINEN

Porissa asuessani jopa taidemuseon kahvilassa puhuttiin jääkiekosta. Tulin siihen lopputulokseen, että aihetta tulisi käsitellä myös esteettisesti, eettisesti ja kulttuurifilofisesti. (Eivätköhän taidefilosofit ole jo kylliksi tuputtaneet massoille vain omia kiinnostuksen kohteitaan.)

 

Ars Longa Vita Brevis-Einari Junttila Taidemuseossa Kittilän Narikalla

Kittilän kunta viettää tänä vuonna 150-vuotis juhlavuotta ja siksi halusimme sivistystoimessa järjestää 21.6.2018  Terttu Junttilan uuden kirjan julkaisemistilaisuuden Einari Junttila Taidemuseossa Kittilän Narikalla. Samalla juhlistimme Terttu Junttilan tekemää elämäntyötä Kittilän kunnan ja kulttuurielämän hyväksi. Tilaisuuteen saapui runsaslukuinen yleisö ja avauspuheenvuoron käytti kirkkoherra Mika Niskanen. Veisasimme kaksi Einari Junttilan lempivirttä ja taiteilija, kirjailija Terttu Junttila kertoi uudesta kirjastaan ja elämän vaiheistaan.

Taiteilija Markus Jäntin näyttely Hietalahdessa

Markus Jäntti: Trampoliini

5.1.-4.2.2018

ARTag Galleryn Studio


Menkää ihmeessa katsomaan. Lähinnä graafikkona ja Outi Heiskasen oppipoikana tunnettu Markus Jäntti opiskelee nyt 4. vuotta Berliinissä Universität der Künstessa ja siellä on pitänyt unohtaa kaikki jo opittu ja aloittaa alusta. Myös kiinalainen käsitetaiteilija ja toisinajattelija Ai Weiwei opettaa kyseisessä yliopistossa ja hänen kursseilleen on paljon hakijoita. 

Diletantit

Naiset laittavat itseään muita naisia varten. Säveltäjät säveltävät muita säveltäjiä varten. Kuvataiteilijat maalaavat harrastelijoita varten...

 

Taiteen tarkoituksettomuus

"Taiteilija on rinnastettavissa provisiotuloiseen kaupustelijaan."  

Verrataanpa vaikka tähän ammattien tasolla: 

Kulttuurisäätiön hallitus 

Taide

Taide pakenee todellisuuteen, viihde pakenee todellisuutta.

Miksi taide kiinnostaa

 

Yhä enemmän on viitteitä siitä, että kulttuurilla ja sen mukana erityisesti taiteilla on voimakkaasti ihmisen terveyttä ja kaikkinaista hyvinvointia edistävä vaikutus. On myös laskettu, että taiteeseen ym. kulttuuritoimintaan investoitu raha tuottaa itsensä takaisin jo pelkästään terveydenhoidon kustannusten pienenemisenä.

Poika ja mandariinisorsa

Alsismin kokeilut jatkuvat, eli ensimmäisessä kuvassa haastetaan sommittelussa perineteinen maalaustaide ja se on Arin näkemys aiheesta poika ja varis.

Toisessa kuvassa on perusmalli vanhasta tavasta, se on tehty nyt kokeiluja varten, eli vertauskohdaksi. Siitä sitten apukauluksia käyttämällä voi tutkailla miten alsismi oikeasti toimii.

Kolmannessa kuvassa on apukaulus heitetty ilman mitään passauksia koetaulun päälle. Tulos ei ole paras mahdollinen, mutta kun mennään neljänteen kuvaan on tilanne aivan jo toinen.

Julkaise syötteitä