Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Johanna Tukiaisen uskottavuus vaarantui

Johanna Tukiainen on eräs suomalaisen viihdemaailman monipuolisimpia tekijöitä. Hänen ammatteihinsa lukeutuvat ainakin tanssija, juontaja, tositv-tähti, blogisti, laulaja, sekä facebook-seinällänsä ilmoittamien tietojen mukaan myös tuleva elämänkertakirjailija. Tämän lisäksi Johanna on myös debytoinut aikuisviihdealalla elokuvassa nimeltä Uivelot.

Tukiainen on kiireinen monilahjakkuus, joka on kuitenkin varannut aikaa myös julkisuudelle ja antanut lukuisia henkilöhaastatteluja, lisäksi hänen yksityiselämänsä vaiheita on seurattu laajasti jo vuodesta 2008. Tuolloin Johanna kohahdutti ja aiheutti poliittisen skandaalin paljastamalla suhteensa kansanedustaja Ilkka Kanervaan (kok.) ja HYMY-lehdessä julkaistut, parin keskenään vaihtamat tekstiviestit johtivat Kanervan eroamiseen ulkoministerin tehtävistä saman vuoden huhtikuussa. Pitkäaikaiseen kansanedustajaan sekä politiikan kärkinimeen yhdistetty Johanna on sittemmin yrittänyt pysytellä tietoisesti erossa julkkismiehistä, joskin itsekin yhtenä jetsetin tunnetuimmista kasvoista hänen on vaikea liikkua saati rentoutua huomiota herättämättä.

Poliittisen skandaalin rauettua sekä pölyn laskeuduttua asian ympäriltä on Johannan ura kuitenkin ollut yhtäjaksoisessa nousussa. Tanssikeikoille satelee varauksia ja yleisö eikä koko valtakunnan mediakaan näytä saavan Johannasta tarpeekseen. Raskaan työn vastapainona tämä kohahduksia aiheuttava hahmo on oppinut myös rentoutumaan. Johanna on julkisuudessa ilmoittanut olevansa varsin kiintynyt glamouriin, joka hallitseekin tähden arkea ulottuen pienimpiinkin yksityiskohtiin. Hohdokkaasta, mutta sisäisesti tyhjäksi luonnehditusta megajulkisuudesta palautuminen tapahtuu Miamin kattohuoneistoissa lomaillen, Tukholman luksuskortteleissa tai trooppisissa, korkean profiiin matkakohteissa.

Johannan komeettamaisen nousun kääntöpuolena ovat olleet etenkin alkuvaiheissa erilaiset onnenonkijat, samoin kuin petolliset sekä monilta vaiheiltaan traagiset miessuhteetkin. Tähteyden ja glamouria kuultavan ulkokuoren alta Johanna on tuonut myös päivänvaloon ongelmansa alkoholin kanssa sekä rakkaiksi ystäviksi luultujen muuttumisen vihollisiksi niin julkisen paineen kuin kateudenkin pakottamina.

Tällä viikolla tuli kuitenkin tieto joka asettaa ihailijoille aivan uudenlaisen haasteen uskottavuudessa: onko Johanna tietoisesti mennyt mistä aita on matalin vai onko hän, tähdille tavalliseen tapaan, joutunut välikappaleeksi taustavoimien likaisessa pelissä?

Vuonna 2009 Johanna Tukiainen alkoi hyödyntää monipuolista lahjakkuuttaan tekemällä ensimmäisen levytyksensä. Kappale nimeltä Lööppijulkkis nousi hetkessä Youtuben katsojaluvuissa huikeisiin määriin ja mm. Raumanmeren Juhannus -festivaalin järjestäjän kanssa käytiin neuvotteluja esiintymisestä. Nyt on kuitenkin paljastunut että Lööppijulkkiksen sävellystä on käytetty aiemmin Karaokelegenda 2008 -kilpailussa esiintyneen Jana Siikin levyttämäksi Ilmavoimat on mua varten, johon säveltäjä Esko Koivumies on myös tehnyt sanat. 

Tuottaja sanoo tarkoittaneensa pelkkää hyvää ja halunneensa antaa Johannan uralle nostetta. Kuitenkin sävellysten uudelleen käyttö artistin tietämättä, etenkin suorittaessa uutta aluevaltausta, on jopa maailmanmitassa täysin ennenkuulumatonta. Tämä on ajanut tunnetun tähden jälleen myrskyn silmään ja on herättänyt kysymyksiä hänen uskottavuudestaan omakohtaisia kokemuksiaan jakavana tulkitsijana.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Matti Jalagin

Parempien ihmisten kannattaisi oman etunsa nimissä jättää jo nämä koko kansan naurunkohteet rauhaan ja katsoa vaikka peiliin jossain välissä.

Johanna Tukiainen ja Matti Nykänen eivät ole todellinen syy Suomen surkeaan tilanteeseen vaan keino ohjata pohdinta toisaalle.

Joka tähän idiotismiin lankeea, katsokoon peiliin ja hävetköön.

Aina.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Matti Nykänen ja Johanna Tukiainen ovat syitä miksi menee näinkin hyvin. Salaliiton välikappaleina he tuskin suostuisivat toimimaan.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa