Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Seiskan lukijat äänestivät Putous-inhokkinsa!

  • Mikkeliläinen ilmaisutaidon opettaja Jarmo Heikkinen eli Heikkis-Jamo (kuva: MTV3)
    Mikkeliläinen ilmaisutaidon opettaja Jarmo Heikkinen eli Heikkis-Jamo (kuva: MTV3)
  • Patologi Martin Niemi omaa makaaberin huumorintajun (kuva: MTV3)
    Patologi Martin Niemi omaa makaaberin huumorintajun (kuva: MTV3)

Seitsemän Päivää-lehti on tehnyt gallupin Putous-hahmojen suosiosta. Ensimmäinen sija menee yllätysnimelle, sillä perinteisesti kärkikolmikossa on totuttu näkemään absurdejakin hahmoja. Jokainen muistanee Munamiehen, Marja Tyrnin Pallivahasta, Veli Sikiön, Timo Harjakaisen sekä Turuust kotoisin olevan it-yrittäjä Samppa Linnan? Nyt tilanne on yllättävä ja murteilla tai alakulttuurilla ei näytä jatko kuitenkaan häämöttävän. 

Seitsemän Päivää-lehden mittauksessa yllätysnimenä kärjessä komeilee Riku Niemisen luoma mikkeliläinen ilmaisutaidon opettaja Jarmo Heikkinen eli Heikkis-Jamo. Todettava on,  että hahmon alkuesiintyminen jäi vaisuksi, joskin savolaiseen ilmaisutaidon opetukseen kätkeytyy ulottuvuuksia joita ei nopeassa esittäytymisessä kyetty täysin hyödyntämään. Voi olla että hahmo on selkeämpi teatteripiireissä toimiville ja yleisemmin savolaisille. Savolaiset teatteripiirit äänestävät hahmoa jatkoon varmasti, sikäli kun ohjelmaa kehtaavat myöntää seuraavansa.

Toiseksi epäsuosituin oli Jukka Rasilan esittämä patologi Martin Niemi. Rasilan hahmot ovat tyypillisesti olleet ensimmäisten putoajien joukossa, vaikka Rasila onkin varsin erinomainen näyttelijä. En tiedä onko kyseessä perinne vai onko hahmokisa hänelle se katharsis jossa opetella nöyryyttä tuleviin haasteisiin? Jos joku on asian suhteen viisaampi niin kiitän tiedosta jo etukäteen.

Tänä lauantaina hahmot eivät vielä voi pudota, joskin viikon päästä armoton viikkotahti jälleen alkaa. Jaksojen teemat ovat yhtä odotettuja kuin hahmojen keskinäinen kilpailu: ne jotka odottavat, odottavat tosissaan ja ne joita ei kiinnosta, ei kiinnosta tänäkään vuonna.

Mikä hahmoista on sinun suosikkisi?

Entä mitä hahmoa et mielellään tulevissa jaksoissa katselisi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ihmetellä voi Rasilan vaatimatonta menestystä, onhan hänen kauttaan syntynyt sketsiviihteen klassikkohahmo Touko-Pouko joka askarteli paskarteli ja lauloi Kreikan merestä. Nyt se on auki - nyt se on kiinni-slogan ei taida kauaa elättää.

Mitalisijoja hahmoillaan eniten on tainnut haalia Aku Hirviniemi. Krista Kosonenkin totesi hänen olevan "kansannaurattaja". Sinänsähän voitot on tainneet jakautua aina eri näyttelijälle.

Vesku Loiria joku joskus moitti, että hänen hahmoistaan Vesku paistaa aina läpi. Tätä ajatellen Iina Kuustosen muuntautumiskyky on ällistyttävä, myös miespuolisiin hahmoihin.

Sinänsä minusta improvisaatioon perustuva esittäminen näyttää olevan ammennettu aika vähiin. Kuten Erkki Saarela totesi, näyttelijäntyössä se pitäisi olla vain harjoittelun väline. Että ne oikeat sketsit pitäisi ihan käsikirjoittaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Rasilan hahmot Ihmebantussa olivat myös erinomaisia, etenkin sketsit 15 askelta: http://www.youtube.com/watch?v=9CooS7HxCd4

ja Toiset treffit: http://www.youtube.com/watch?v=vyZu68np43M

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heikkis-Jamohan oli oikein hyvä hahmo! Terävänäköisesti rakennettu helppoheikkieleistä, tv-shopretoriikasta, puujalkavitseistä, jostain hyvin perinteisestä ja ennen kaikkea nerokkaasta käsigestiikasta. Minä olen nähnyt tuon tyypin monta kertaa eläissäni, ja etenkin joskus 90-luvulla.

Muita hyviä hahmoja olivat mm. seurapiiritoimittaja ja hipsteri.

Armi Toivasen hahmo ei ehkä ollut niin hauska, mutta täytyy ihastella Toivasen terävää silmää keski-ikäisten itsevarmojen naisten eleiden kuvaajana.

Puheenaiheeseen liittyvää

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa