Vapari Kaikki hieno melkein kerralla

Putous - vieläkö idea kestää?

Viikko sitten näimme uuden Putouksen avausjakson. Mukana olevat näyttelijät ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tuntemattomia suurelle yleisölle. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan mukana nauhoitettuja sketsejä, yleisön edessä esitettyjä sketsejä, spontaaniuden äärimmilleen virittäviä esiintymistehtäviä, yleisöäänestyksiä sekä tietenkin koko ohjelman tunnetuin, seuratuin ja puhutuin elementti eli sketsihahmokilpailu.

Tänä vuonna Putouksen avausjakso sai Finnpanelin mukaan yli miljoona katsojaa. Viime vuonna Putous oli MTV3:n katsotuin ohjelma, kuten myös sitä edellisenäkin. Tanssii Tähtien Kanssa voitti kaksi vuotta sitten Putouksen vuoden suosituimpana, toinen sija tuli kuitenkin sillä kertaa. Kyseessä on suomalaisessa tv-historiassa todellinen ilmiö.

Putouksen kiistattomaksi eduksi on mainittava että kyse on täysin kotimaisesta ideasta, jollaista ei tiettävästi ole esitetty missään muualla. Formaatti onkin jo myyty Kiinaan, joskin lienee vain ajan kysymys että amerikkalaiset ja englantilaiset tekevät ohjelmasta omat versionsa. Tämän jälkeen ympyrä sulkeutuu Länsi- ja Keski-Euroopan laajuiseen levitykseen ja viimeisenä, paradoksaalista kyllä, tullaan Pohjoismaiden pariin. Kierto johtuu siitä että kiinalaisia kiinnostaa raha,  amerikkalaisia ja englantilaisia suurelle yleisölle toimiva idea jotka voi jatkokehitellä loputtomiin, eurooppalaisia taas amerikkalaisten ja englantilaisten tekemien sarjojen dubbaaminen sekä apinointi ja muut Pohjoismaat suhtautuvat meihin kuin hieman toistaitoiseen sukulaiseen.

Putouksessa tunnetuimmat henkilöt ovat ehdottomasti Ihmisten Puolueessa ikimuistettavan roolisuorituksen tehnyt Mari Perankoski sekä Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjasta tuttu Kari Ketonen.

Jos viime jakso jäi välistä, niin ei se mitään, en minäkään jaksanut katsoa edes hahmojen esittelyyn saakka. Ajattelin kuitenkin antaa sarjalle vielä mahdollisuuden, olihan siitä kirjoitettava jo viime vuonna. Sytyin idealle hieman hitaasti, mutta lopulta sen huomasi että yllättävän nopea puolitoistatuntinen oli aina luvassa, kunhan ohjelma pääsi kunnolla vauhtiin. Yleensä vauhtiin päästiin toisessa jaksossa, mutta viimeistään ensimmäisen pudotuksen sisältävässä kolmannessa jaksossa lähti ihan oikeasti hauska meininki. 

Aiotko sinä arvoisa lukija katsoa Putouksen? Onko suosikkihahmoa ja oletko seurannut ohjelmaa kuinka monta kautta aiemmin?

Minulla ei ole suosikkihahmoa, kun en tosiaan katsonut sinne asti kun oli niin tylsä, mutta suosikkinäyttelijäni koko porukasta on Kari Ketonen.

AI NIIN: Putouksesta muuten on kolmas kausi jota seuraan, olen tehnyt tänne siitä blogia vain viime kaudella. Onneksi Viidakon Tähtösistä on sentään blogissa kaksi kautta kolmesta, ensimmäistä muodikkaasti dissasin (mikä oli virhe).

Harmi että viime kaudella ohjelmasta tuli niin vakava ettei siinä ollut mitään viihdettä enää sitä seurailla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Joutuu kyllä kommentoimaan tähän jatkoksi ettei idea kestänyt. Toinen jakso ja en kyennyt katsomaan loppuun kun oli niin huonoja vitsejä.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Minusta homma toimi yllättävän hyvin, ottaen huomioon että koko kaarti oli vaihdettu. Hahmotehtailu ehkä mahdollistaa sellaisen. Ei kaikki sketsit oikein hyviä ole, mutta harvoin ne missään on.

Hahmoissa on vähintään saman verran hyviä kuin ennenkin. Perankosken veto omasta siviilistään on sen verran substanssikas plus hauska, että luulis sillä voiton irtoavan. Porilainen orava on ihan hauskan luanikas kans ja myös se vähähiilarin pimu on kohillaan.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Liikaa huonoa huumoria. Ei naurattanut yhtään. Naiseksi pukeutuneet miehet on jo niin vanha ja kaluttu juttu. Kertoo että ideat on loppuneet.

Pisteet kuitenkin suomenkielisyydestä.

Käyttäjän bittienkierratys kuva
Jari Karjalainen

Eipä tullut edes ensimmäistä jaksoa katsottua kokonaan. Ei vaan iskenyt huumori. Liian pitkiä ja tylsiä sketsejä. Putosi katsomislistaltani, sorry.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa